Thursday, October 26, 2006

Konsertti

Viime perjantaina sai kansainvälinen suurorkesteri viimein pitää kauan odotetun konserttinsa sadoille (eräiden arvioiden mukaan paikalla oli noin kolmisensataa) eri maalaisille biologeille, biokemisteille ja biofyysikoille. Mukana oli kuulemma kansainvälisesti arvostettuja tiedemiehiä mutta maallikona en voinut heitä erottaa nk. tavallisista ihmisistä.

Aloitimme unkarilaisilla lauluilla, ensimmäinen oli instrumentaali, missä klarinetti näytteli pääosaa (ehkäpä laulu ei aivan unkarilainen ollut mutta unkarilaisesta laulukirjasta ja unkarilaisen valitsema!), toisena lauluna varmasti unkarilainen kansanlaulu kitaristi-basistimme Nickin esittämänä, seuraavaksi siirryimme Turkkiin kahden kitaristimme Resatin laulaman laulun voimin.

Sen jälkeen sain itse viimein päästä mikrofonin ääreen. Aloitin suomeksi, hyvän Orkestar Business Class-tavan mukaan, Rosmariinilla. Vastaanotto oli hyvä. Seuraavaksi esitin huilistimme Angelinan valitseman saksalaisen laulun, paperilta lukien. Tämän jälkeen oli vuorossa romanialainen, Trec tiganii, myöskin paperilta. Romanialaisia oli paikalla paljon ja käsitykseni mukaan he erityisen kovasti pitivät laulusta ja mikäli ymmärsin tapahtumain kulun oikein he lauloivat mukana kertosäkeessä.

Tämän jälkeen en enää tarvinut papereita vaan loput laulut olin opetellut ulkoa. Vuorossa oli Orkestar-ohjelmistostakin tuttu mustalaislaulu Chaje shukarije. Yleisön reaktiot voimistuivat entisestään. Seuraavaksi löimme yleisön ällikällä serbialaisella Ramo Ramo druze moij:lla ja lopuksi oli vuorossa Venäjän edustaja Katjusha! Yleisö tanssi ripaskaa ja muodosti pitkiä tanssijonoja. Lopuksi jouduimme antamaan kolme encorea!

Esiintymisen jälkeen keskityin hyvän Orkestar Business Class-tavan mukaan ensiksi ilmaisista ruoista ja juomista nauttimiseen sekä tyttöjen viihdyttämiseen tanssi- ja keskustelutaidoillani!

Lopuksi voitte katsella kuvia tuosta konsertista ja jos hyvin käy niin panen videotallenteen Youtubeen mutta ilmoitan sitten:

http://hear.dyndns.org/~karambolo/pics/

Myös on persoonallisuuteni nyt testattu:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home