Friday, September 22, 2006

Vallankumous

Kuten olette varmasti jo erilaisista tiedotusvälineissä jo siellä Itä-Euroopassakin saaneet kuulla myllertävät täällä Keski-Euroopassa vallankumouksen kuohut! Jo monta päivää on Budapestissa rettelöity ja mellakoitu väliin väkivaltaisestikin, kun julkisuuteen nousi nauha missä pääministeri kovasti kiroillen tunnusti lähipiirilleen valtaapitäjien valehdelleen viime vuodet aamuin, päivin ja illoin. Täällä Szegedissäkin on ollut mielenilmauksia muttei niin vaikuttavia kuin mitä pääkaupungissa, ja ilta illalta ovat ihmiset yhä väsyneemmin liikkeellä. Erasmus-koordinaattorimme neuvoi mitä pysymään poissa n¨äistä kokouksista joten menin viime yönä kamerani kanssa keskellä yhtä tällaista kokoontumista ja otin valokuviani, jotka tässä jahka kunhan jaksan voin panna internetiin julkisuuteen. Kuvat vain eivät ole kovin kummoisia kun oli pimeä! Toivonkin pääseväni todistamaan vielä vallankumousta auringonvalossa!

Toinen merkittävä käännekohta on viinifestivaalien alkaminen tänään. Erityisen huomattavaa on se että viimeksi täällä viinifestivaaleja vietettiin keväällä, eli täällä on viinifestivaalit kahdesti vuodessa! Mahtava juttu!

En voi kuitenkaan vielä täysin antautua viinifestivaalien pyörteisiin, klo 8 illalla on minulla akateeminen velvoite. Joudun menemään kansantanssi-iltaan, tancháziin, antropologin ominaisuudessa ja tekemään huomiota ja muistiinpanoja miten ihmiset käyttäytyvät ynnä muuta!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home