Thursday, October 12, 2006

ÜTÕGÜTÕGARDON

Eilen ensimmäistä kertaa suoritin kauan odotetun vierailuni kuntosalilla. Ruotsalainen ystävättäreni oli jokin aika sitten kutsunut minut kuntosaliseurakseen, olimme ostaneet kengätkin jo valmiiksi enkä siis halunnut jättää kieltäytymättä. Monet aiemmat pelkoni osoittautuivat aiheettomiksi, kehonrakentajat olivat ystävällistä väkeä eivätkä pilkanneet minua rääpälemäisen ruumiinrakenteeni johdosta kuten olin pelännyt.

Kokeilin monenlaisia laitteita mutta tulin keskittyneeksi jalkalihaksi kehittäviin laitteisiin. Ehkäpä pilateksen ja pyöräilyn johdosta eivät jalkani kuitenkaan ole tänään kipeät vaan rintalihakseni!

Illemmalla menin unkarilaisen kansanmusiikin tunnille missä minulle kerrottiin erikoislaatuisesta soittimesta, ütőgütőgardonista. Kyseessä on siis sellon näköinen ja oloinen soitin, joka kuitenkin on lyömäsoitin. Soittaja hakkaa jousella ja toisella kädellä rämpsyttelee kieliä. Riemu oli suuri kun illalla Moldovan unkarilaisen kansantanssi-illassa sain omin silmin ja korvin kokea tämän soittimen sulokkaat rytmit!

Toivonpa tämän soittimen yleistyvän kansainvälisesti ja Suomessakin ja tuovan uutta väriä tympeän elähtäneisiin sähkökitara, -basso ja rumpu-kokoonpanoihin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home