Tuesday, October 17, 2006

Tanssin pyörteissä

Eilen osallistuin ensimmäistä kertaa kauan osallistua meinaamalleni unkarilaiselle kansantanssitunnille. Valitettavasti tai ehkäpä onnekseni tunnin aluksi katsottiin valokuvia ja video tanssiryhmän aiemmista seikkailuista ja varsinaiseen tanssiin jäi näin ollen vain vähän aikaa, reilut puolisen tuntia.

Tanssittiin jotain suhtalaisen yksinkertaista paritanssia, mutta meidat kielimuurin erottamat ulkomaalaiset pantiin tanssimaan keskenämme piiriin. Tämäkin oli minulle, tanssimisen ensikertalaiselle (en laske sitä kreikkalaisen tanssin iltaa tanssimiseksi) haastavaa, mutta lopulta opin hallitsemaan ja ennakoimaan askelet ja yllättävät kääntymiset.

Seuraavassa tanssissa ei minun tarvinnut tarvia ulkomaalaisena piirissä vaan unkarialainen tuttu nainen otti minut paritanssikumppanikseen ja englanniksi ja kärsivällisesti opasti otteet ja askelet. Alussa oli hankalaa, mutta lopulta kun saatoin tanssia ajattelematta askelia ja tuijottamatta jalkojani olo oli mahtava. Ei ole helppoa sanoin kuvailla musiikkiin liittyviä tuntemuksia, mutta tottakai tanssi antaa aivan uuden tason unkarilaisen kansanmusiikin, tanssittavaksi tarkoitetun musiikin, nauttimiseen. En ollut enään tanssi-iltojen ulkopuolinen tarkkailija vaan mukana menossa!

On selvää että tulen jatkossakin osallistumaan näihin tanssi-iltoihin!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home