Friday, September 15, 2006

Kansainvälisesti bändi tunnelmoi

Aiemmin olen yrittänyt jättää kertomatta kertomatta kaikkein kutkuttavimmistakin toteutumattomista hankkeista. Elämää jo jonkin verran nähneenä tiedän kuinka kiusallista on repostella tulevaisuuden voitoista tutuilleen ja kuinka katkeralta tuntuu kun nämaä ihmiset jälkeenpäin, haaveiden jo murskauduttua, kyselevät hankkeitteni etenemisestä. Yksi ikimuistoisimmista toteutumattomista voitoista oli kutsu Istanbuliin, turkkilaisiin häihin, missä yleisölle oli varattu 300 pulloa rakijaa!

Nyt kuitenkin aion raottaa salaisuuksien verhoa ja kertoa jo liikkeelle lähteneëstä hankkeesta. Olen osallisena kansainvälisessä orkesterissa johon lisäkseni kuuluu kaksi kitaristia (turkkilainen ja unkarilainen), darbuka (Serbian turkkilainen), marakassit (bulgarialainen), huilu (saksalainen) ja klarinetti (unkarilainen). Tarkoituksenamme on esiintyä ensi kuussa kansaivälisessä biologian alan tiedemiesten kokoontumisessa. Linjaamme kuuluu esittää jokainen kappale erillä kielellä, Orkestarin ohjelmistosta olemme pomimineet Rosmariinin, Katjushan ja Chaje Shukaren (oikea kirjoitusasuhan muuten on Chaje Shukarije ;)) ja hyvältä jo kuulostaa. Turkkilainen kitaristimme esittää lisäksi yhden laulun turkin kielellä. Eilen kokoonnuimme darbukansoittajan kanssa juonimaan lisälauluja ja kokoelmistamme löysimmekin oivalliset serbialaisen (Ramo ramo druze moj) ja romanialaisen (Trec tiganii).

Mitä muuta? Olen osallistunut jo useille illallisille ja tällä kertaa olen niin sanotusti lyönyt kortit pöytään jo heti alussa ja tehnyt vaihto-opiskelijoille selväksi gastronomisen taituruuteni. Miksi en olisi? Saatanhan näin saavutaan arvostusta kanssaihmisten keskuudessa, eli pönkittää itsetuntoani, mutta samalla myös tuottaa iloa ihmisille! Toivottavasti pääsen vielä kaikkien kuullen kunnolla lauleskelemaan niin kaksi kolmesta elämänalasta joilla olen ylivertaisen taiturillinen paljastuvat kaikille!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home