Monday, October 09, 2006

Entiset suurvallat

Perjantai-ilta kansainvälinen orkesterimme ensi kertaa esiintyi yleisön edessä, uusien biokemisti-PhD-opiskelijoiden tervetuliais-kotibileissä. Esitimme neljä parhaiten hallitsemaamme kappaletta jotka upposivatkin yleisöön kuin veitsi voihin. Oli myös minulle suuri nautinto päästä vihdoin laulamaan, tunsin olevani kuin kala vedessä! Pääsin tekemään sitä missä olen parhaimmillani, ja muistin jälleen kuinka laulaessanni olen kaikkein veremilläni ja intensiivimmilläni oikean yleisön edessä.

Lauantaina taas menin itse seuraamaan konserttia. Valitettavasti en voinut saada yhtä väkevää elämystä kuin mitä omien konserttieni seuraajat minua katsoessaan saavat. Etukäteen tiesimme että luvassa on oleva Neil Youngia. Näin olikin mutta unkarin kielellä esitettynä.

Olin kuolla tylsyyteen, mutta toisaalta sain oivallisen tilaisuuden harjoitella mieleni lujuutta, sanotaanhan että tylsistyminen on merkki sydämen köyhyydestä. Konsertin seuraamisen sijasta puhdistin mieleni, muistelin elämäni kaikkein kauneimpia hetkiä ja toisaalta juonin tulevia koitoksia.

Kaikilla kansoilla ei yhtä lujaa keskittymiskykyä tai toisaalta kunnioitusta muita yleisön jäseniä kohtaan ollut. En nyt halua panetella yhtäkään kansakuntaa, joten puhun verhotusti vain kahden entisen suurvallan edustajasta. Toisen suurvallan osa olimme mekin satoja vuosia sitten ja toinen entinen suurvalta saapui aikanaan Aasian puolelta valloittaen Konstantinopolin, Balkanin, suuren osan Unkaria ja rymisteli aina Wienin porteille asti. Jälkimmäiseltä suurvallalta olemme saaneet kahvin ja ensiksi mainitulta pakkoruotsin!

Toki muidenkin kansojen edustajat supisivat mutta nämä entiset suurvallat toimivat kaikkein äänekkäiten ja seurueeltamme pyydettiinkin hiljaisempaa ääntä. Tunnin seuraamisen jälkeen suurvallat esittivät aloitteen poistumisesta ja tätä aloitetta seurasikin pieni Suomi sekä toisaalta myös Italian edustaja. Puolet ensiksimainitun suurvallan edustajista sekä toisaalta koko Puolan edustajisto sen sijaan jäivät seuraamaan konserttia, joko aidosta kiinnostuksesta tai silkasta kohteliaisuudesta esiintyjiä kohtaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home