Wednesday, November 29, 2006

Markkinavoimat

Viime sunnuntaina heräsin aikaisin aamulla, siinä ennen kahdeksaa. Erityisen vaikeaa tämä oli, koska viikonloppuna monenlaiset hummailu-velvollisuudet olivat muuttaneet vuorokausirytmiäni normaalia huomattavasti myöhäisemmäksi. Halusin kuitenkin herätä aikaisin, olinhan menossa Rozsan tai Ruzsan kylään, n. 12 kilometrin päähän Szegedistä, markkinoille.

Linja-automatka kesti kuitenkin liki tunnin, luulempa bussin kiertäneen kaikki lähialueen pikkukylät. Viimein saavuimme markkina-alueelle. Autoja ja väkeä oli valtavasti ja markkinakojuja näkyi silmänkantamattomiin. Myynnissä oli lampaita, käytettyjä vaatteita, kiinalaisia halpatuontivaatteita, maataloustarvikkeita, käytettyjä työkaluja, vanhoja kirjoja ja lp-levyjä, uusia kasetteja, tuoreita vihanneksia, lángosia ja hurka-makkaraa nälkäisille.

Ostin itselleni bosnialaisen single-levyn, sevdalinka-musiikkia, eroottiset pelikortit 60-luvulta, hurka-makkaran söimme puoliksi Enginin kanssa ja myöskin kotitekoisen juuston ostin itselleni, minkä jo muutamassa päivässä söin. Vaikutelmieni todenperäisyyden voitte vahvistaa tai huomata valheellisiksi ottamistani valokuvista:

http://hear.dyndns.org/~karambolo/pics/07%20-%20V%e1s%e1r%20at%20Ruzsa%20or%20Rozsa/

Linja-autossa takaisin Szegediin, soitti ystäväni Serbiasta että oli vierailemassa Szegedissä ja ehdotti kahvi-hetkeä, en jättänyt myöntymättä vaan kahvittelimme keskustan a Cappellessa ja käymiemme keskustelujen suomalaiselle kulttuurielämälle epäilemättä merkittävin yksityiskohta oli päätös tulevan viikonlopun vierailustani Serbiaan, Novi Sadin ja Belgradin kaupunkeihin.

Lopuksi vielä Rosmariini kansainvälisittäin (Intercontinental Orkestar) esitettynä:

http://www.youtube.com/watch?v=2LiM7cb8wA0

0 Comments:

Post a Comment

<< Home