Wednesday, May 03, 2006

Vappu

Alunperin oli tarkoituksenani viettää vappuni italialaisessa seurassa Opusztaszerin kansallispuistossa (toivottavasti nimi on oikein), mutta opettajan sairastumisen vuoksi päätimme mennä piknikille uuden kaupunginosan puistoon. Ilmastollisista olosuhteista johtuen jouduimme vielä siirtämään lopulta vielä sisätiloihin.

Vastoinkäymisistä ja lyhyestä varoitusajasta huolimatta oli piknik ja koko vappu gastronomis-sosiaalinen suurmenestys. Ihmiset toivat monipuolisia herkkujaan ja omana tuomisenani oli onnistunut kokeellinen kesäkurpitsa-börek, joka sai kiitosta kaikilta läsnäolleilta Euroopan kansoilta (jopa itse turkkilaiset kehuivat ylpeyden aihettani) ja joka tuli syödyksi viimeistä murua myöten.

Italialaisten tuomisista en voi jättää mainitsematta kotitekoisia aurinkokuivattuja tomaatteja joita olin päässyt onnekkaan sattuman kautta maistamaan jo edellisenä päivänä. Itävalta oli edustettuna mainiolla Schnapssillaan, erittäin maukas ja aromaattinen palinkankaltainen hedelmäviina. Ja Suomesta olivat paikalla vapun kunniaksi tietenkin sima ja munkki, jotka myös saivat Euroopan kansoilta kiitosta. Kävi myös ilmi turkkilaisten juovan simankaltaista, mutta tiiviimpää juomaa, jonka nimeä en nyt tässä muista.

Sisätila-piknikin jälkeen siirryimme puistoon ulkoilma-markkinoille ja väenvilinään. Markkinoilta siirryimme suupalain, keskustelujen ja palinkain jälkeen turkkilaiseen asuntoon missä oli myöskin monipuoliset ja hyvät tarjoilut!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home