Tuesday, May 16, 2006

Suomi vs. Italia

Viime perjantaina sain kunnian edustaa Suomea eräänlaisessa gastronomisessa maaottelussa, missä vastustajani oli gastronomian kannalta ehkä merkittävimpiä maita: Italia. Mieleeni muistuivat Italian ja Ranskan valtionpäämiesten pilkalliset sanat pohjoisen ja karun kotimaamme ruokakulttuurista (jonka taso tosin mielestäni noin yleisesti ottaen on romahtanut). En kuitenkaan peljännyt vaan luotin omaan taituruuteeni sekä erääseen loisteliaimmista bravuurinumeroistani: karjalais-venäläiseen sienipiirakkaan.

Italiattaret valmistivat herkullisia supli-pallukoita (täytyy vielä selvittää nimen tarkka kirjoitusasu sekä resepti) yhdistämällä riisi, tomaatti, mozzarella sekä jauheliha ja paistamalla nämä joko pannulla tai uunissa. Haluan myös huomauttaa, että mikäli on mahdollista ikinä päästä seuraamaan italialaisten työskentelyä keittiössä, kannattaa ottaa tilaisudesta vaarin ja silmä tarkkana seurata tapahtumien kulkua!

Lopulta kaikki valittelivat täysiä vatsojaan, ja uskonpa että tässä kisailussa lopulta kaikki voittivat, niin kilpailijat kuin maistajatkin, eikä häviäjiä lopulta ollut. Toivonkin tulevaisuuden kansojen ratkaisevan erimielisyytensä aseiden ja melskaamisen sijasta tämänkaltaisin gastronomisin voimainkoitoksin!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home